Fix you – je doet zo je best maar hebt nog geen succes

14

jan

Gastblogger

When you try your best but you don’t succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can’t sleep
Stuck in reverse

When the tears come streaming down your face
‘Cause you lose something you can’t replace
When you love someone but it goes to waste
What could be worse?


Herken je de bovenstaande tekst? Je doet zo je best, maar je hebt geen succes. Je krijgt wat je wilt, maar niet wat je nodig hebt? Je voelt je moe, maar je kan niet slapen. Het kunnen dalen zijn in je leven waarin je even niet weet hoe je verder moet. Wat kan het dan lastig zijn om God dichtbij je te voelen.

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot kinderverpleegkundige. Ik leer iedere dag weer hoe het lichaam in elkaar zit. Ieder deel van je lichaam heeft een speciale functie en alle delen moeten samen werken om jou tot beweging te brengen en in leven te houden. Wanneer ik in een dipje zit dan moet ik hier altijd aan denken. God heeft je lichaam zo wonderlijk bedacht en gemaakt. “Zoals klei in de handen van de pottenbakker, zo ben jij in mijn hand, zegt de Heer.

Psalm 139 gaat hierover:

HERE, Gij doorgrondt en kent mij;
Gij kent mijn zitten en mijn opstaan,
Gij verstaat van verre mijn gedachten;
Gij onderzoekt mijn gaan en mijn liggen,
met al mijn wegen zijt Gij vertrouwd.
(Vers 1-3)

Want Gij hebt mijn nieren gevormd,
mij in de schoot van mijn moeder geweven.
Ik loof U, omdat ik gans wonderbaar ben toebereid,
wonderbaar zijn uw werken;
mijn ziel weet dat zeer wel.
(Vers 13-14)

Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.
(Vers 15-16)

God is juist zo dichtbij jou en weet wat er speelt, alles is in een boekrol opgetekend. En juist als jij het moeilijk hebt, wil Hij dichtbij jou zijn en je helen met zijn handen.

Ik bid voor je dat je dit ook zo mag ervaren!

Aan de slag!

Luister eens naar het volgende lied en lees daarbij de onderstaande tekst:
Filiae – Fix you  (orginele versie is van Coldplay!)

When you try your best but you don’t succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can’t sleep
Stuck in reverse

When the tears come streaming down your face
‘Cause you lose something you can’t replace
When you love someone but it goes to waste
What could be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you


Gastblogger
Deze overdenking is geschreven door Annelies van Grootheest.

Deel deze overdenking

  1. Elvera Jansen schreef:

    Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap