Feest van bevrijding

Dagboek voor de Veertigdagentijd 2024

‘Bevrijding’ – wat roept dat woord bij je op? Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, wisten de Bijbelse auteurs maar al te goed. Of het nu de omstandigheden waren of geestelijke tegenstand – ook in hun tijd kon de weg naar bevrijding lang en soms moeizaam zijn. Toch hielden ze vast aan Gods belofte dat Hij naar mensen omziet (Exodus 3:7), en talloze Bijbelteksten getuigen van hun vreugde over de ervaring dat Hij die belofte keer op keer waarmaakt. Met dit leesplan voor de veertigdagentijd ga je samen met de Israëlieten op weg van het land van slavernij naar het beloofde land. En samen met de eerste volgelingen van Jezus ontdek je vervolgens een leven als vrije burgers van Gods koninkrijk.

In dit leesplan voor de veertigdagentijd volg je de Israëlieten die door God uit Egypte zijn bevrijd en op reis gaan naar het beloofde land. Daarna lees je teksten uit het Nieuwe Testament die bij dit onderwerp aansluiten en er in veel gevallen een nieuwe betekenislaag aan geven. Vanaf Witte Donderdag lees je teksten uit het Lucas-evangelie rondom het sterven en de opstanding van Jezus.

Elke dag lees je een Bijbeltekst, een uitleg en je krijgt een vraag om mee aan de slag te gaan. Zo leef je bewust toe naar Pasen!

€14,99