Een ontmoeting met de Koning

20

jan

Gastblogger

Beseffen wij ons dat we elk moment van de dag op bezoek mogen komen bij de Koning? Jezus is de Koning der Koningen, en Hij vind het erg fijn als wij Hem opzoeken. Een ontmoeting met Koning Jezus kan jouw dag compleet veranderen.

Ik vind het heerlijk om een dagje naar de sauna te gaan. Niet zo’n mega sauna, maar gewoon een kleine sauna waar het niet al te druk is. Een dag waarin ik even helemaal niks hoef te doen, gewoon ontspannen met voor een groot deel van de tijd de stilte om mij heen. De meeste sauna’s zijn stilteruimtes en dat is voor mij een heerlijke tijd om, in stilte natuurlijk, fijn met de Vader te praten.

De laatste keer toen ik aan het einde van mijn saunadag nog even in mijn uppie in het kruidenbad lag, moest ik denken aan Ester uit de bijbel. Op dat moment voelde ik mij ook een beetje als Esther.

In Esther 2 staat:

12 Elk meisje moest twaalf maanden in het vrouwenhuis wonen en haar schoonheidskuur doen. Dan pas was ze aan de beurt om bij koning Ahasveros te komen. De schoonheidskuur was zó ingedeeld: elk meisje moest zes maanden baden nemen met mirre-olie en zes maanden met specerijen. Ook moest ze nog andere schoonheidsmiddelen gebruiken. 13 Daarna werd het meisje naar de koning gebracht.

Esther werd op een speciale manier klaargemaakt voor een ontmoeting met de koning. Toen de koning haar zag, was hij onder de indruk van haar schoonheid.

Die dag in de sauna had ik een heerlijke Rasul-behandeling ondergaan. Eerst moest ik mezelf helemaal scrubben, hierdoor gaan alle dode huidcellen weg. Daarna moest ik me helemaal insmeren met klei wat een reinigende werking zou hebben. Dat voelde best wel grappig aan, maar ik denk dat het er nog grappiger uitzag. Nadat ik de klei had afgespoeld mocht ik mezelf, onder het genot van een kopje thee, insmeren met een heerlijk geurende olie. Ik vond het fantastisch! Mij deed het dus denken aan hoe Ester klaargemaakt werd voor de koning, maar ook hoe wij nu klaar zijn voor een ontmoeting met onze Koning. Door het bloed van Jezus zijn we gereinigd, het oude hebben we achtergelaten en we zijn als nieuw. We zijn gezalfd met de Heilige geest, die de heerlijke geur van Christus verspreidt. En de Koning roept ons om bij Hem te komen, en als we komen voor Zijn troon is Hij verheugd om ons te zien. Is Hij onder de indruk van onze schoonheid.

In Hooglied 4:7 staat:

Je bent van top tot teen mooi, mijn liefste, je bent werkelijk volmaakt.

Deze woorden spreekt Koning Jezus over ons uit. Welke vrouw wil nu niet op deze manier bemind worden? Koning Jezus kijkt op deze manier naar Zijn bruid, naar jou! Hij vindt je mooi van top tot teen, Hij vindt je volmaakt. Dat is toch geweldig! Als nu de Koning der Koningen dat over jou zegt. Ik weet niet wat jij ziet als je in de spiegel kijkt? Maar vanaf nu mag je geloven dat DE Koning Zijn ogen niet van je af kan houden en Hij kan niet wachten op een ontmoeting met jou.

Kort gebed
Koning Jezus, dank U wel dat U ons schoongewassen heeft, dat we nu vrijmoedig voor Uw troon mogen komen. Wat is het fijn om daar in uw ogen te zien hoe U over ons denkt; U vind ons van top tot teen mooi! Wat een vertrouwen geeft dat om de dag in te gaan. Ik leg de leugen af dat ik in menselijke ogen misschien wel niet volmaakt ben, en ik wil de waarheid geloven die U over mij uitspreekt! Ik ben van top tot teen mooi, ik ben volmaakt! Amen.

Aan de slag!
Voel jij je vrij om zo voor de troon van de Koning te komen? Durf jij werkelijk te beseffen dat Jezus jou van top tot teen mooi vind? Spreek de woorden uit Hooglied 4:7 vandaag eens over jezelf uit. Elke keer als je in de spiegel kijkt zeg dan: Ik ben van top tot teen mooi! Jezus vindt mij volmaakt!

Deel deze overdenking

 1. Renee schreef:

  ♥️, prachtig !!

 2. Els schreef:

  Zo blij met de mooie woorden die ik hier mag lezen, dankjewel Carola! Wat bijzonder…

 3. Margreet Dijkstra schreef:

  Heel mooi geschreven om het dan echt tot je hart door te laten dringen dat vind ik zo moeilijk vooral als je een laag zelfbeeld heb!

  • carola schreef:

   Lieve Margreet, bedankt voor je berichtje!
   Ik ben mij er van bewust dat het soms moeilijk kan zijn om deze woorden als waarheid in je hart op te bergen en te bewaren. Ik herken het als je zegt; “vooral als je een laag zelfbeeld hebt.” Ik kan je vertellen dat het bij mij ook niet van de ene op de andere dag kwam. Soms kan die leugen, want dat is het wel! Soms diep geworteld zitten. Soms kunnen er woorden over je uitgesproken zijn die beschadiging en pijn achter laten in je ziel. Dat heeft soms ook genezing nodig. (Nu weet ik niet of dat bij jou zo is? ) Ik heb mogen leren dat Gods woord de waarheid is boven alles!
   Ester werd koningin om een reden, om zo voor haar volk te pleiten bij de koning. Ook wij mogen in die zin andere voor de troon van de Koning brengen.
   In dit geval Margreet breng ik jou voor de troon van de Koning en ik bid dat Hij Zijn woord in jouw hart openbaart als waarheid.

   Lieve groet Carola?

   • carola schreef:

    Mocht je er eventueel nog over door willen praten voel je vrij om te mailen naar doorpraten@zijlacht. nl

    ?

    • Margreet Dijkstra schreef:

     Dankjewel Carola voor dit bemoedigende bericht en je gebed! Een leugen is het en Gods woord is de waarheid boven alles! Ik hoop dit te gaan ervaren in de toekomst! Margreet

 4. Elise schreef:

  Heel mooi geschreven!

 5. Anna-Carina schreef:

  Wauw, erg mooi!

 6. jacqueline schreef:

  lieve Carola.. wat een fantastische, mooie,kwetsbare.persoonlijke getuigenis heb je weer neergezet..wat ben je toch een mooi mens…niet alleen na een modderbadje in de sauna (:-)..maar zo mooi en stralend van binnen en van buiten…je straalt echt de liefde van Jezus uit..daar kan geen saunabezoekje tegenop (:-)
  Ga door !!!!!! Je bent hier op je plek !!!!! Liefs Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap