Een gebed om troost in moeilijke situaties

24

jul

Irene Poot

God weet het als allerbeste waar jij doorheen gaat. Misschien voel jij je eenzaam in je lijden en vraag je je af of er iemand is die naast je staat. Bid dan vandaag dit gebed en ontvang de troost die je nodig hebt.

Troostvolle God,

Help! U weet waar ik nu doorheen ga. U weet waar ik nu door lijd. U weet ook hoe het is om te lijden. En alles wat ik nu voel en ervaar, heeft U ook meegemaakt. Ik kan dit niet alleen en ik heb U nodig. Het is soms zo moeilijk! Op U vertrouwen hierin is soms ook zo moeilijk. U bent een troostvolle en trouwe God en U weet precies wat ik nodig heb. Wilt U mij dit geven? Wilt U mij kracht en moed geven om dit leed te dragen? Maar wilt U mij ook Uw vrede en rust geven in deze situatie? Dat ik ondanks alles toch mijn ogen en vertrouwen op U gericht mag houden? Zegen mij God, met mensen om mij heen die mij kunnen bijstaan, voor mij kunnen bidden en het leed met mij kunnen dragen. U overwint alles! Help mij God. Amen.

1 Petrus 5:10, 2 Korinthe 1:3-4

Deel deze overdenking

  1. Ann schreef:

    Precies wat ik op dit moment nodig had, heel erg mooi! 💛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap