Boekreview // Bevrijdende liefde van Francine Rivers

02

okt

Inge Kooiman

Een nieuwe maand – een nieuwe categorie op Zij Lacht! Vanaf deze maand verschijnt elke eerste maandag van de maand een boekreview van boeken waarvan wij denken dat jij ze écht gelezen moet hebben! En om je daarbij te helpen, geven wij je elke maand een inkijkje in een nieuw boek.

We trappen af met de roman Bevrijdende Liefde van Francine Rivers. Wat ons betreft een fijn boek voor de maand oktober en om je lekker mee onder een kleedje op de bank te verstoppen!

Michael zag dat haar gezicht bleek werd in het maanlicht. Hij wist niet wat ze dacht, maar hij wist dat ze werd gekweld door haar verleden. Hij stak zijn hand uit om haar wang aan te raken. ‘Ik wou dat ik je hoofd kon openen en bij je naar binnen kon kruipen.’ Misschien konden ze samen vechten tegen de duisternis die haar met huid en haar probeerde te verslinden. Hij wilde haar vasthouden, maar ze had zich al teruggetrokken, bij hem vandaan. God, hoe kan ik haar redden?

Angel keek naar hem en zag dat zijn ogen glommen van tranen. Er ging een schok door haar hen. ‘Huilt u? Om mij?’ zei ze zwakjes.  

‘Denk je dat je het niet waard bent?’

Er knapte iets in haar.

Bevrijdende Liefde is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de profeet Hosea en Francine Rivers heeft dit verhaal prachtig vertaald naar een verhaal dat plaatsvindt in Californië rond 1850. Angel is als jong meisje verkocht en misbruikt. Ze leeft als prostituee in het stadje Pair-A-Dice en haar leven is vol met haat tegen de mannen die haar hebben misbruikt. Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die God wil gehoorzamen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Hij hoort duidelijk van God dat hij met Angel moet trouwen en gehoorzaamt onmiddellijk.

De weg daarna is lang en vol obstakels. De muren die Angel om zichzelf heeft opgebouwd, brokkelen stukje bij beetje af, maar niet iedereen is bereid om haar verleden te vergeten.

Het klinkt cliché, maar dit is echt een van de mooiste verhalen die ik ooit gelezen heb. Normaal ben ik een snelle lezer en heb ik een boek zo uit. Bij dit boek was dat niet zo. De roman leest makkelijk weg door de fijne schrijfstijl, maar af en toe moest ik het boek echt even wegleggen en het laten bezinken. Francine Rivers omschrijft de verschillende hoofdpersonen en hun gedachten zo goed dat het verhaal erg dichtbij komt en ik ben mezelf een aantal keer goed tegengekomen in de karakters van het verhaal.

Het is een verhaal over onvoorwaardelijke Liefde, de heiligheid van een huwelijk en het begrijpen dat we geen twee goden tegelijk kunnen dienen. Het is een boek wat laat zien dat de liefde van Jezus Christus verandert en het staat vol met Bijbelse waarheden.

Wanneer je houdt van romantische verhalen, is dit boek echt een aanrader. Het is absoluut niet cheesy en voorspelbaar, maar een prachtig verhaal vol nieuwe plots en ontwikkelingen.

Je kunt het boek via Bol.com bestellen!

Deel deze overdenking

  1. Margreet Dijkstra schreef:

    Hallo Inge,
    Leuk item zo n boekbespreking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap