Advent met Jesaja (PDF)

Leesrooster volgens the Common Book of Prayer

In dit leesplan lees je in een paar weken (bijna) heel Jesaja door. Misschien denk je: ‘waarom heel Jesaja lezen in de Adventstijd?’. Jesaja kan soms een pittig boek zijn en de profetieën zijn regelmatig vol van oordeel en harde woorden. Jesaja wordt echter ook wel de evangelist van het Oude Testament genoemd. Jesaja is de man die het meest gesproken heeft over de Messias die komt. 

Door het lezen van dit Bijbelboek hopen we dat we samen kunnen toeleven naar de komst van de Messias. De tekstgedeeltes uit het Nieuwe Testament kunnen je helpen om de (soms moeilijke en harde) woorden van Jesaja in een nieuw perspectief te zien. Het oordeel dat God door Jesaja laat verkondigen is door Jezus gedragen. De Koning van het vrederijk waar Jesaja over spreekt is gekomen. God heeft gedaan wat Hij beloofd heeft! 

Dit is uitsluitend een leesplan, zónder overdenkingen. Je leest iedere dag dus de Bijbelgedeeltes in je eigen Bijbel. Een bijbehorende overdenking staat op de Adventszondagen online op zijlacht.nl. 

LET OP: DIT IS EEN PDF. NA BETALING ONTVANG JE DE PDF IN JE MAILBOX. HET RETOURNEREN VAN DIGITALE BESTANDEN IS HELAAS NIET MOGELIJK.

Dit leesplan start op Eerste Adventszondag.

INFORMATIE
Pagina's: 16
Uitvoering: PDF
Taal: Nederlands
Uitgever: Zij Lacht

€0,99