Ik werd kindsponsor van World Vision omdat hun manier van werken direct klopte voor mij. Een kind zou mij uitkiezen als sponsor, in plaats van andersom. Het kind zou in zijn of haar kracht worden gezet, vanaf het begin. Ik was gelijk fan! 
Pas later werd ik gevraagd om ambassadeur te worden. Ik hoefde niet lang na te denken: natuurlijk wilde ik het bereik van Zij Lacht inzetten om het werk van World Vision bekend te maken! Ik heb met eigen ogen in Uganda mogen zien hoe World Vision te werk gaat, op een duurzame manier waarbij de lokale bevolking geheel in hun kracht wordt gezet. Ik wil jou aanmoedigen om na te denken om het werk van World Vision te ondersteunen. Als je vragen hebt, weet dat je altijd bij me terecht kunt. Stuur me gerust een Instagram DM of een mail.
Liefs, Liza

liza@zijlacht.nl / @lizadejonge

oprichter zij lacht

Liza aan het woord

mijn verhaal

- Kris Vallotton in 'Poverty, riches & Wealth'

"We are Kingdom investors. We are blessed to bless others."

In de Bijbel lezen we dat Jezus meer dan eens oproept om vrijgevig te zijn (Mattheus 5:42), om bereid te zijn om alles weg te geven (Mattheus 19:20-21), en bovenal om ons te leren: van geven word je gelukkiger dan van krijgen (Handelingen 20:35). Wij hebben ervoor gekozen om ons voor langere tijd te binden aan World Vision, omdat wij volledig achter hun missie staan:

"World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen, dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. We luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is."

In de Bijbel lezen we over geven

World Vision kiest voor een compleet nieuwe sponsporaanpak met 'Chosen'. Niet de sponsor kiest een kind uit, maar het kind kiest een sponsor uit! Op die manier krijgt het kind zeggenschap over een belangrijke keuze en staan kinderen niet langer eindeloos op een wachtlijst. Voor €30 in de maand draag jij bij aan:

- Schoon drinkwater
- Onderwijs
- Voeding
- Gezondheidszorg
- Een veilige leefomgeving

Het geld gaat niet rechtstreeks naar jouw sponsorkind, maar naar het hele projectgebied. Waarom? Omdat daardoor het kind én zijn of haar omgeving geholpen kan worden. Zo heeft jouw sponsoring meer impact. World Vision gelooft in duurzame oplossingen. Na een aantal jaar is het de bedoeling dat de hulp van World Vision niet langer nodig is en de gemeenschap zelfstandig verder kan.

Chosen

om naar school te gaan

om zich te ontwikkelen

om te trouwen (of niet ;-))

en om een krachtige vrouw te zijn

Geef haar de keuze

World Vision investeert in het projectgebied ook in vrouweninitiatieven. Vrouwen die op jonge leeftijd zijn gestopt met school, leren in life skill groups, je raadt het vast al, verschillende life skills aan. Bijvoorbeeld het maken van maandverbandjes, zodat zij dat niet meer aan hun ouders hoeven te vragen. Daarnaast leren zij om mooie producten te maken, zoals sieraden en handige mandjes voor in huis. De groep leert om samen te werken, zowel in het ontwikkelen van producten als in het verkopen ervan. De winst wordt verdeeld. Op deze manier leren de vrouwen onafhankelijk van hun ouders te worden en voor zichzelf te zorgen.

Women support women.

Hulp voor vrouwen

Geef je op via Zij Lacht en ontvang een unieke World Vision x Zij Lacht kaartenset cadeau!

Als dank voor je support ontvang je namens Zij Lacht en World Vision een kaartenset met 10 unieke ansichtkaarten die nergens anders te koop zijn. Stuur de kaarten naar vrouwen in jouw omgeving en maak nog meer harten warm voor het werk van World Vision.  (Let op: aanmelding via onderstaande button is vereist om de gratis kaartenset te ontvangen)

Toen ik via Zij Lacht van het project Chosen van World Vision hoorde hoefde ik niet lang meer na te denken. Dit doel wilde ik absoluut steunen! Zij vertelde passievol over de organisatie en het sprak me gelijk aan. Met name omdat hun werk gericht is op het opbouwen van en hulp bieden aan een hele community en daarbij ook de lokale bevolking betrekken. Daarnaast vind ik het bijzonder om als sponsor gekozen te worden door een kindje, in plaats van andersom. Op deze manier heeft het kind zélf de regie en de mogelijkheid om een voor hem of haar belangrijke keuze te maken. Ik kan je vertellen dat ik het niet droog hield toen ik foto’s zag van het moment dat Johnmary voor ons koos. Omdat ik samen met mijn man door Johnmary uitgekozen ben, voelen wij ons verbonden met hem en verantwoordelijk voor hem. Ik kan dit project iedereen aanraden.

Johnmary koos Gerina en Laurens als zijn sponsor. Gerina (27) vertelt:

word gekozen!

foto

een betere toekomst

Maak een foto van jezelf voor een witte achtergrond en schrijf je in voor Chosen.

In Ethiopië wordt jouw foto opgehangen en kiest een kind voor jou als sponsor!

Bouw mee aan duurzame oplossingen voor een betere toekomst voor iedereen.

Ik wil gekozen worden!

Hoe werkt chosen?

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten! 

Wil je een bijbelstudiegroep starten?

De community

helemaal gratis!

Sluit je aan

© 2021 Zij Lacht | Alle rechten voorbehouden