menu

menu

veertig dagentijd '20

verstilling, verscherping en vertroosting

Al eeuwenlang is de tijd rondom Pasen een tijd van bezinning. Ons nieuwe veertigdagenboek helpt je hierbij en geeft woorden van verstilling, verscherping en vertroosting, om zo in deze veertigdagentijd je ogen te richten op Jezus. Het zien op Jezus doen we door te kijken door de ogen van de gelovige van vroeger en nu. Wat zagen zij van Jezus en wat zegt ons dat? Deze veertig dagen gaan we met de Zij Lacht community op weg, en kijken we naar Jezus door middel van overdenkingen, gedichten, vragen en opdrachten. Zo leer je in deze dagen zien wat het betekent dat Christus ons lief heeft gehad tot in de dood. Eén ding is zeker: we zullen nooit uitgekeken raken.

Ik wil het e-book

van de auteur

De lijdenstijd is weer aangebroken. Het is tijd waarin we kijken naar Jezus Christus. De Leidsman en Voleinder van ons geloof. Dat betekent: afzien van onszelf. Wij vrouwen zijn er vaak goed in om veel naar onszelf te kijken, in de spiegel en in ons eigen hart. We willen ontdekken wie we zijn, zijn op zoek naar eigenwaarde en willen niets liever dan onszelf ontplooien. We kijken naar waarin we falen en staren ons blind op onze tekorten. Maar wat nou als het recept van het ontplooien en het vinden van eigenwaarde nu niet ligt in het kijken naar onszelf, maar in het kijken naar onze Verlosser? Wat als de Bijbel nu geen boek is waarin we in eerste instantie onszelf leren kennen, maar als eerst God leren kennen? Dit leesplan neemt je bij de hand en zegt: ‘Kom en zie!’ Zie op Jezus, de onaanzienlijke Man aan het kruis. Zie op de Vader die wilde dat Zijn Zoon de weg van de dood ging. Zie op de Geest die in Jezus was en opwekkingskracht geeft. Neem elkaar bij de hand en zeg het tegen elkaar: ‘Kom en zie!’ In dit boek vind je bijbelgedeeltes, vragen, opdrachten, gedichten, overdenkingen en oude gebeden. Je ziet in dit boek hoe de gelovigen die ons zijn voorgegaan naar de heerlijkheid, op Jezus zagen in woord en gebed. Het leidt je van de as-woensdag naar de stille zaterdag. Ik bid je toe dat je tijdens het lezen van dit boek zult beseffen wie je zelf bent, doordat je ziet Wie Hij is en dat aan het eind van de lijdenstijd je hart overstroomt van liefde en ontzag, zodat je tegen de mensen in je omgeving zult zeggen: ‘Kom en zie op Jezus’. 

liefs, Maartje

ik wil het e-book!

Ze is scherp en fijnzinnig en houdt van diepgang en directheid. Maartje Kok (1994) studeerde HBO Theologie en is graag bezig met woorden en beelden. In het dagelijks leven heeft ze bijna altijd haar schrijfboek binnen handbereik om haar gedachtes in op te schrijven. Boven alles verlangt ze ernaar om haar diepste vreugde telkens weer in God te vinden. 

over de auteur

ik wil het e-book!

doe jij mee?

€18,99

papieren leesplan 'kom en zie'

nu tijdelijk voor €4,97 in plaats van €9,95

e-book 'kom en zie'

ik wil het e-book!

Direct te downloaden en te lezen vanaf jouw smartphone of tablet
Met jouw aankoop support jij Zij Lacht op financieel gebied!

Binnen een week in huis
Inclusief bijpassende boekenlegger
Met jouw aankoop support jij Zij Lacht op financieel gebied!

sold out