In de bergen en de dalen, op de momenten dat het leven je lijkt toe te lachen en op de momenten dat je diep verdriet hebt. In een pandemie en in gezondheid. Wat betekent het om Jezus te volgen, no matter what?

In deze vijfweekse cursus leert Sarah Trouerbach - Ben Hamida jou meer over het volgen van Jezus. Daarom leert ze je meer over Jezus zijn karakter. Want: weet wie je volgt. Daarnaast leert Sarah wat het praktisch betekent om Jezus te volgen Niet alleen tijdens een pandemie, maar in je hele leven? Betekent het dat je alles verkoopt wat je hebt en naar een ander land gaat om de hele dag te evangeliseren? Of begint het dichterbij? Hoe begin je? 

Zij Volgt Jezus

lees meer

Jezus vertelde dat het beter was dat Hij zou gaan, want dan kon de Pleitbezorger komen (Joh. 16:7). Het is dus goed dat de Heilige Geest is gekomen, maar zeg eens eerlijk: hoe goed ken jij Hem? De Geest wordt veelal 'vaag', of 'zweverig' gevonden. We begrijpen niet helemaal wie Hij is, dus richten we ons makkelijker op de Vader of de Zoon. Herkenbaar?

... maar er is zoveel te ontdekken over Wie de Geest is en wat Hij in jouw persoonlijke leven wil en kan doen. In deze online introductiecursus leert Jannica jou meer over de Heilige Geest.

Onderwerpen als de gaven van de Geest, ijverigheid, jouw gaven in de gemeente en de vrucht van de Geest komen aan bod. 

Zij is vervuld

lees meer

Je kent vast wel het grootste gebod: God lief hebben boven alles en je naaste als jezelf (Mattheus 22:37-39). Maar dat 'als jezelf' vergeten we nog wel eens. Hoe kunnen we op een gezonde manier onszelf liefhebben en hoe houden we van de ander? In deze lessenserie neemt Sarah je mee in een ontdekkingsreis waarin je leert om te verbinden met de liefde van God voor de ander én voor jezelf.

De liefde van God, het houden van jezelf en het houden van de ander zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In deze videocursus geeft Sarah je praktische handvaten mee over hoe om te gaan met het liefhebben van jezelf, je naaste en God. 

Zij heeft lief

lees meer

Wist jij dat veel mensen struggelen met aanbidding? Echt waar. Misschien struggle jij hier ook mee. Lofprijzing is niet altijd gemakkelijk. Vaak voelen we ons comfortabel bij een bepaalde gewoonte of bepaald gedrag dat wij als 'normaal zien'.

In deze vijfweekse cursus leert Jannica van Barneveld jou meer over aanbidding en lofprijzing, aanbidding in de eredienst, aanbidding in het dal en aanbidding in je éigen leven. Aan het einde van de cursus is er iets in jouw denken en hart veranderd waardoor je meer verlangt naar het aanbidden van de God van hemel en aarde. Ongeacht van de toestand van je hart. Ongeacht van de toestand hier op aarde. Ongeacht van omstandigheden en gewoontes. Maar om Wie. God. Is. 

Zij aanbidt

lees meer

Het is misschien wel de grootste struggle van iedere christen. Je hebt ongetwijfeld weleens gedachten gehad als 'Hoe kan ik mijn leven in dienst stellen van God?' of 'Doe ik het juiste voor Hem?' Het zijn hele terechte vragen. Natuurlijk wil jij verschil maken. Natuurlijk wil jij de wereld mooier maken. Natuurlijk wil jij Jezus weerspiegelen. 

Maar ... Hoe doe je dat? Moet je zendeling worden in Saudi-Arabië? Of kan jij ook het verschil maken op een andere manier?

Hint: JA!

Zij maakt verschil

lees meer

De inspiratievideo's duren zo'n 15 tot 20 minuten. Daarna ga je aan de slag met het werkboek, dat je zo uitgebreid kunt behandelen als je zelf wilt. Reken op minimaal een uur per module.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan een cursus?

Je krijgt precies 3 maanden toegang tot de online leeromgeving, dus je kunt de cursus in jouw eigen tempo doen. Wij geloven wel dat je het meeste uit de cursus haalt als je 4 of 5 (afhankelijk van welke cursus je hebt gekozen)  weken achter elkaar investeert.

Hoe lang duurt een cursus?

Ja, na aanschaf ontvang je direct een mailtje met jouw persoonlijke inloggegevens. Je kunt dan gelijk met de cursus beginnen!

Kan ik direct beginnen?

Bij iedere cursus ontvang je video's met inspirerende en praktische talks en werkboeken met kritische vragen en leuke tips voor aanvullend leesvoer, preken, muziek en podcasts. 

Wat krijg ik bij een cursus?

alles wat je moet weten

Veelgestelde vragen

In de cursussen wordt er soms gerefereerd naar termen die binnen de kerkmuren bekend zijn, maar daarbuiten iets minder. Toch zitten er mooie elementen in voor iemand die 'nieuw' is met het geloof!

Zijn de cursussen geschikt als je weinig geloofskennis hebt?

Ja! Alles is online, ook het werkboek. We hebben hiervoor gekozen om de prijs zo laag mogelijk te houden en om het milieu niet onnodig te belasten. Je kunt de opdrachten in je eigen notitieboek schrijven, of desnoods de werkbladen thuis printen.

Zijn de cursussen digitaal?

Ja, dat kan. De reflectievragen zijn zeer geschikt om te bespreken binnen een groep / kring / homegroup. Let op: je betaalt voor één licentie, dus om de cursus met meerdere personen te doen, heb je meerdere licenties nodig. Vanaf 4 personen krijg je groepskorting. De korting wordt automatisch verrekend.

Kun je de cursussen ook doen met een groep?

Nee, dit is verboden. Je betaalt één licentie en het is niet toegestaan om dit te delen met anderen. Als je een cursus met een ander wilt doen, kunnen jullie allebei een eigen licentie kopen.

Mag ik met meerdere personen op één account een cursus doen?

Wij geloven dat Gods woord is bedoeld om in de praktijk te brengen. Daarom vind je onder al onze overdenkingen ook een 'aan de slag'. Op die manier dagen we je uit om het niet bij theoretische kennis te laten, maar om iets te gaan doen met wat je zojuist hebt geleerd.

Bij de videocursussen zie je dat ook. Na het bekijken van een inspirerende video van een van onze docenten, ga je een aantal dagen aan de slag met het werkboek dat je na het kijken van de video kunt downloaden. Zo hopen we dat de kennis uit je hoofd doorvloeit naar je hart en je handen.

bij iedere curus ontvang je digitale werkboeken om mee aan de slag te gaan

Werkboeken

Aan de slag!

Laura pelger

sarah trouerbach - ben hamida

jannica van barneveld

van wie wil jij leren?

Docenten

tessa van olst

Te gek! Stuur mij (Liza) een mail en wie weet staat jouw cursus binnenkort in dit overzicht. Ik ontvang graag per mail een video met een korte pitch van jouw idee.  Download hier de instructies.

Wil je samen een cursus ontwikkelen?

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten! 

wil je een bijbelstudiegroep starten?

De community

helemaal gratis!

sluit je aan

© 2021 Zij Lacht | Alle rechten voorbehouden